woensdag 27 november 2013

Kaneeltaart met appel en pecannoten



Soms zie je een foto van een gerecht en in dit geval een taart, waarvan je meteen denkt; ja! die ga ik maken! Als dan ook nog blijkt dat ik alle ingrediƫnten heerlijk vind.....aan de slag ermee.
Heerlijke herfstige taart is dit die hier gegeten wordt met een klein beetje (ahum) slagroom bij een heerlijke kop warme chocolademelk.


Ingredienten;

125 gram boter
150 gram witte basterdsuiker
2 tl kaneelpoeder
2 eieren
150 ml zure room
175 gram zelfrijzend bakmeel
vulling
3 el bloem
3 el bruine basterdsuiker
3 el gehakte pecannoten
1 tl koekkruiden
2 appels in dunne plakjes (zoete)

2 el honing

Bereiding;

Verwarm de oven voor op 180 gr.C. Klop de boter, suiker en kaneel tot een romige massa met een mixer. Mix er een voor een de eieren door. Spatel de zure room en het bakmeel erdoor en schep het mengsel in de ingeboterde springvorm (24 cm).
Meng voor de vulling de bloem, basterdsuiker, pecannoten en koekkruiden door elkaar. Schud om met de plakjes appel en verdeel dit over het beslag in de springvorm.
Bak de taart in 50 a 60 minuten, besprenkel de taart met de honing en serveer warm of koud.

Bron;
Boodschappen november 2013


Geen opmerkingen:

Een reactie posten