woensdag 6 november 2013

Romige knolselderij/paddenstoelensoep



Heerlijk altijd die gratis kookblaadjes van de verschillende supermarkten. In de Allerhande vond ik dit recept en met dit vreselijke regenachtige herfstweer ging ik maar meteen de keuken in. Leuk ook om eens iets anders met een knolselderij te doen dan in de erwtensoep, verder kook ik er in ieder geval nooit mee.

Ingredienten:

1 knolselderij (geschild)
800 ml bospaddenstoelenbouillon van tablet (ik heb 1 liter gebruikt)
125 gram magere spekreepjes
300 gram seizoensmelange paddenstoelen
125 ml slagroom

Bereiding:

Kook het water voor de bouillon van 2 tabletten. Schil de knolselderij en snij hem in blokken. Kook de knolselderij in de bouillon ongeveer 15 minuten.
Bak de spekreepjes uit in een droge koekenpan en snij ondertussen de paddenstoelen in stukken leg de uitgebakken spekjes op een velletje keukenpapier en bak de paddenstoelen in het bakvet van de spekjes. Zodra de soep klaar is de staafmixer erin tot er een egale soep ontstaat. Doe de helft van de paddenstoelen erin en de helft van de slagroom en laat nog 3 min. zachtjes koken.
Serveer de soep met bovenop de spekjes en de rest van de paddenstoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten