maandag 18 november 2013

Surinaamse roti


Voor het eerst at ik dit gerecht bij mijn zwager en schoonzus die het altijd haalden in Utrecht, ik vond het meteen heerlijk! Heel af en toe als we in Utrecht waren haalden wij het en genoten met volle teugen, zo erg zelfs dat we daarna eerst een uur moesten uitbuiken op de bank. Het is redelijk machtig eten.
Heb al meerdere keren een poging gedaan het zelf te maken en de conclusie was steeds, lekker en het komt in de buurt maar het is het nog niet helemaal......verder zoeken dus. Tot ik het recept tegen kwam van Ramon Beuk, kok en van Surinaamse afkomst dat moest dit toch het perfecte recept zijn?
En ja dat is het, wij maken deze variant nu in het vervolg en mijn zoektocht naar het juiste recept is hiermee beƫindigd.

Ingredienten; (4 personen)

1 kg kippenbouten
1 dl olie
1 ui gesnipperd
4 tenen knoflook fijngehakt
40 gram massala (Chan)
zwarte peper
1 tl komijnzaad
2 tomaten in blokjes
3 dl kippenboillon
4 geschilde aardappels in vieren gesneden
2 madame Jeanette pepers
1 kleine ui
1 teentje knoflook
400 gram kousenband
6 eieren
3/4 roti platen (ik koop ze bij een toko uit de vriezer)

Bereiding:

Bak de kip in ruim olie aan alle kanten bruin. Schep twee derde van de olie uit de pan en voeg ui, knoflook, massala, zwarte peper en komijnzaad toe. Bak het geheel op hoog vuur in ca. 3 min goed aan. Voeg de tomaten toe en bak deze ook nog 2 min. al roerend mee. Blus af met de kippenbouillon. Breng het geheel even aan de kook, draai het vuur laag, voeg aardappelen en de hele madame Jeanette pepers en laat het geheel in ca. 45 min. gaar stoven.

Verhit in een andere pan 3 el olie, fruit de ui en knoflook en voeg de kousenband toe. Bak deze 2 minuten aan. Houd het vuur hoog en voeg steeds kleine beetjes water toe. Hierdoor bakken en garen de bonen sneller.

Kook de eieren 5 minuten en maak ze in ijswater volledig koud (de dooier is nog niet helemaal gestold). Pel ze en dep ze droog
Bak de eieren in ruim olie aan alle kanten bruin en voeg ze toe aan de massalasaus

Leg een roti plaat (warm) op een bord. Verdeel de kip met de aardappelen en de saus over de borden. Garneer met de kousenband en het ei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten