dinsdag 19 november 2013

Zuid-Amerikaanse hamburgers


Deze heerlijke hamburgers worden hier regelmatig gemaakt. In het weekend eten wij meestal makkelijk zoals een soepje met een broodje, broodje knakworst (de biologische van de AH lust ik wel!) en dus ook wel eens een heerlijk broodje hamburger. Soms gewoon gekocht bij de slager, maar we maken ze toch het liefst zelf. Ik maak de gehakt meestal al van te voren zodat de smaken een beetje lekker in kunnen trekken, zet het in de koelkast en zodra je weer thuis ben van alle zaterdagactiviteiten kunnen ze bijna gelijk de pan in.

Ingredienten;

500 gram rundergehakt
1  kleine rode ui geraspt
1 teen knoflook
1 tl gedroogde oregano
25 gram tortilla chips (naturel of nacho cheese)
gemalen zwarte peper
zout
2 el olie


Bereiding;

Alles mengen en hiervan 6 hamburgers maken en die in ca. 6-8 min. bruin en gaar bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten