donderdag 7 november 2013

Mosterdsoep

Dit is zo'n heerlijk en supereenvoudig soepje......kan niet mislukken! Heerlijk met een lekker roggebroodje met zeeuws spek erop bijvoorbeeld of met flink stuk zelfgebakken brood met flink veel kaas. Na een heerlijke herfstwandeling thuiskomen, openhaard flink opstoken en een kopje mosterdsoep.....de heerlijkste zondagmiddag toch?

Ingredienten:

1 liter water
2 blokjes kippenbouillon
1/2 kleine prei in hele dunne ringetjes
1 klein bekertje creme fraiche (light)
1 kuipje smeerkaas naturel
2 el zaanse mosterd
maizena
50 gram katenspek
peper

Bereiding:

Water koken, bouillonblokjes erin, zodra die zijn opgelost de crème fraiche erin, roeren en dan de smeerkaas erbij en dan de mosterd en als laatste de preiringetjes. Zachtjes poosje laten koken.

Ondertussen de spek klein snijden en uitbakken in een pan.

Van de maïzena een papje maken, niet te dik, om de soep te binden.

Bij het serveren de spek op de soep leggen en vers gemalen peper erover.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten