dinsdag 5 november 2013

Bananen(pannen)koekjes !



In mijn Indonesisch kookboekje vond ik ooit eens dit recept en het is een blijvertje geworden. Je kunt hier heel goed de overrijpe bananen op je fruitschaal voor gebruiken die zijn blijven liggen.
Het recept is zo eenvoudig dat je het gemakkelijk aan kunt passen aan de hoeveelheid bananen die je hebt liggen. Mijn eigen draai aan dit recept is de kokosrasp, lekker en gezond.

Ingredienten:

3 rijpe bananen
3 eieren
3 el zelfrijzend bakmeel
2 el kokosrasp
1 tl kaneelpoeder

Bereiding:

Prak de bananen fijn. Klop de eieren schuimig en meng de bananenmoes erdoor. Voeg meel, kokosrasp en kaneel toe en dan goed mengen.

Giet het beslag in kleine hoeveelheden in de pan, bak bruin en gaar aan beide kanten. Ik doe er meestal 3 per pan. Ongeveer de grote van pancakes.

Eventueel bestrooien met poedersuiker.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten