woensdag 13 november 2013

Komkommersalade


Vanavond hebben wij deze komkommersalade gegeten bij nasi en bijna uit elkaar vallende kip in heerlijke marinade. Het is wel even werk maar wel erg lekker. Dag van te voren maken is het beste voor de smaak. 


Ingredienten


Komkommer

1 knoflookteen
1/2 el sesamolie
1 tl (witte wijn) azijn
1 gedroogde peper, fijn gesnipperd.
1 flinke tl sambal badjak
1 el witte, basterd suiker
2 tl vers geraspte gemberwortel
zout

Bereiding:


Komkommer in de lengte in 4-en snijden en dan in smalle stukjes. In een vergiet doen en bestrooien met flink zout, even doorroeren en nog een keer zouten. Uur laten staan, dan afspoelen en een kwartiertje uit laten lekken.


Alle ingredienten in een steelpan doen en even tegen de kook aan laten pruttelen, dan in een weckpot doen en af laten koelen. Heerlijk bij Indische gerechten.


Bron: smulweb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten