maandag 18 november 2013

Zachte witte broodjes


Gisteravond heb ik deze bolletjes nog gebakken en de helft in de vriezer gedaan. Ik ben nog geen ervaren broodbakster maar ik heb er wel lol in om het te proberen. Uit vrij simpele ingrediƫnten maak je toch iets waar je alle kanten mee uit kan. De zelfgemaakt varianten vullen ook duidelijk veel beter dan de (luchtige) broodjes van de bakker. Deze bolletjes heb ik nu voor de 2e keer gemaakt en beide keren zijn ze uitstekend gelukt.

Ingredienten;

500 gram tarwebloem
240 gram volle melk
50 gram losgeklopt ei
40 gram ongezouten roomboter
30 gram suiker
10 gram zout
5 gram droge gist

+ gesmolten roomboter om te bestrijken

Bereiding;

Alle ingredienten in de Kitchenaid en 10 a 15 minuten kneden tot een soepel deeg (vliesje trekken wat niet snel kapot gaat is goed gekneed deeg.
Deeg in een met olie ingevette kom leggen en afgedekt in ca. 2 uur laten rijzen

Stort t deeg op een met olie ingevette plank en verdeel in 8 stukken en vorm bolletjes. leg ze afgedekt op een bakplaat en laat ca. 1 uur rijzen.

Oven op 200 gr. en de bolletjes bestrijken met de gesmolten roomboter en in 13,5 min. garen.

Bron; Uit de keuken van Levine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten