donderdag 21 november 2013

Chili con carne



Vandaag weer eens chili con carne gemaakt, het is al aardig fris buiten en van dit gerecht warm je lekker op! Ik heb van verschillende recepten 1 recept gemaakt en dit is het resultaat!

Ingrediƫnten:

30 ml olijfolie
1 groene paprika
1 ui
3 knoflooktenen
1 pond gehakt
1 rundvleesbouillontablet
80 ml rode wijn
2 blikken tomaatstukjes
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipeper
1/2 tl cayennepeper
1.1/2 tl gedroogde basilicum
1/2 tl gedroogde oregano
1 el gedroogde peterselie
1/2 tl zout
1 grote pot bruine bonen afgespoeld
4 schijven ananas op sap

Bereiding:

Braadpan op het vuur met de olie erin verhitten, ui en paprika erin smoren dan de gehakt erbij en bruin bakken. Het verkruimelde bouillontablet erbij, de knoflook, de blikken gepelde tomaten en de rode wijn.
Even laten pruttelen, minuut of 5 en dan de kruiden erbij en dan zo'n 1.1/2 uur op een laag pitje laten sudderen. Dan de bonen erbij ( je kunt ook andere bonen gebruiken natuurlijk)en de in stukjes gesneden schijven ananas erdoor en naar smaak iets van het sap van de ananas. Dit ook nog een klein half uurtje laten pruttelen.
Serveren met wat nachochips!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten