woensdag 25 december 2013

Groene pesto





Deze pesto maken wij heel vaak, vooral mijn dochter is er gek op. Je kan het zo op een toastje doen, iets meer verdunnen en er dan brood indopen, maar wij gebruiken het ook om een heerlijke pasta mee te maken. Beetje kookroom, wat groente zoals courgette in blokjes of tomaat, pesto erbij en klaar ben je. Heerlijk en simpel dat is toch hoe iedereen wil koken.....

Ingrediƫnten:

30 gram pijnboompitten
30 gram pecorino
40 blaadjes basilicum (ca. 3 handjes vol)
1 knoflookteen (2 mag ook maar vind ik te scherp)
Olijfolie
Peper en zout uit de molen

Bereiding:

Alles fijn hakken met een koksmes (of in hakmolen) en mengen, olijfolie erbij tot de gewenste dikte en om het op smaak te brengen peper en zout erbij. Mocht je je afvragen of je de pitjes niet eerst moet aanbakken in de pan......nee dat hoeft niet (maar mag wel) zo is het heerlijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten