donderdag 19 december 2013

Wortelsoep



Deze soep heb ik ooit gemaakt omdat er een vegetariër mee at met een kerstdiner van mijn schoonfamilie maar de soep viel uiteindelijk ook erg in de smaak bij de niet vegetariërs (gelukkig).
Heb hem daarna wel vaker gemaakt en deze soep verdient dus ook een plekje op mijn blog.
Het ziet er mooi uit qua kleur en doet het dus ook goed op een koningsdag of bij de voetbal. Wil je het wat chiquer maken doe je er wat gefrituurde uienringen op bij het serveren met een paar groene peterselieblaadjes en een beetje paprikapoeder.

Ingrediënten:

(4 personen)
2 uien
1 teen knoflook
35 gram boter
1/2 tl paprikapoeder
500 gram winterwortel
1 liter groentebouillon
1 aardappel
platte bladpeterselie


Bereiding:

Ui en knoflook heel fijn snijden. Boter zachtjes laten smelten in de (soep)pan, paprikapoeder erbij doen en heel even laten stoven (2 min.). Uien en knoflook toevoegen. Wortelen schoonmaken en in blokjes snijden en toevoegen. Bouillon erbij. Aardappel schillen en boven de pan raspen. In ca. 20 min. alles gaar koken en op smaak brengen met peper en zout. Serveren met de peterselie.

(voor niet vegetariërs kunnen er ook plakjes rookworst of spekjes door, maar wij eten het altijd zo, keer geen vlees is niets mis mee)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten