woensdag 4 december 2013

Knapperig Indisch rundvlees



Zo heb ik rundvlees nog maar weinig klaargemaakt, het is ook wel wat werk maar de smaak en structuur van het vlees zijn heerlijk. Nou zijn Indische recepten hier sowieso wel favoriet hoor. Heerlijk al die geurige specerijen en zalige ketjap, ik vind het altijd erg leuk om te maken en doe het ook wel eens met een verjaardag, alles is van te voren te maken dus ideaal voor zo'n gelegenheid.
Ik ga dit recept voor het eerst eten vanavond en serveer het met rijst en boontjes.

Ingrediƫnten;

500 gram sukadelappen (ik gebruikte runderlappen)
2 grote uien
4 teentjes knoflook
1 peper (optioneel voor extra pit)
0,5 tl laos
2 tl ketoembar
1 tl paprikapoeder
1 el ketjap
1 el citroensap
1 el sambal oelek
1/4 tl suiker
zout naar smaak

Bereiding;

Snij het rundvlees in plakjes en kook het in ruim water ca. 1.1/2 uur gaar. Schep het vlees uit de pan en laat het uitlekken. Verhit olie in een klein pannetje en bak de plakjes vlees goudbruin.
Snij de peper in kleine ringetjes. Pel de uien en de knoflook en snij ze fijn. Fruit de de knoflook, peper en ui in  4 el olie. Voeg de laos, ketoembar, ketjap, paprikapoeder, suiker en zout toe.
Voeg als laatste het citroensap toe. Alles goed omscheppen, beetje vleesvocht erbij en lekker een tijdje laten intrekken.

Bron; Felix Wilbrink

Geen opmerkingen:

Een reactie posten