dinsdag 4 februari 2014

Kwarkbroodjes


Enige tijd geleden een pot magere kwark aangeschaft om daar eens iets mee te doen. Vorige week heb ik ook weer 5 kilo bloem gehaald bij een molenaar die meerdere molens werkende houdt want het bestelde meel kwam van een andere molen uit de regio en zo kwam ik op het idee om eens zelf kwarkbroodjes te gaan bakken. Weer even gezocht en in veel broodrecepten zat wel erg veel suiker vond ik dus uiteindelijk dit recept gekozen en het bleek een goede keus, ze zijn zeer goed gelukt, zowel het uiterlijk als de smaak. Heerlijk met beetje roomboter en  honing of ander zoet beleg. Smaken ook heerlijk 's morgens bij een vers gezet kopje koffie.

Ingrediƫnten:

250 gram magere kwark
2 eieren
40 gram rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 snuf zout
250 gram bloem
1 zakje bakpoeder
2 el melk
1 el poedersuiker


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaten met bakpapier. Klop de kwark, eieren, 25 (let op!) gram suiker, vanillesuiker en een snuf zout glad met de mixer.
Voeg de bloem en het bakpoeder toe en kneed dit er met de deeghaken van de mixer doorheen.
Maak nu met een lepel 10 bolletjes op de 2 bakplaten en bak deze in 2 x (1plaat per keer) in 15 min bruin. 3 min. voor baktijd de bolletjes besmeren met melk en bestrooien met de overgebleven rietsuiker gemengd met de poedersuiker.

Bron: Micook



Geen opmerkingen:

Een reactie posten