woensdag 12 februari 2014

Mangomousse met mascarpone



Zaterdag ook nog 2 mango's gehaald (reclame!) maar nog niets mee gedaan en dat werd wel tijd! Ik ben absoluut geen dessert type (alleen als ze crème brulee hebben in een restaurant neem ik een dessert) en maak die dan ook zelden.
Dit dessert is verrassend simpel, ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk! Je kunt er nog mee variëren door amaretto koekjes bijvoorbeeld onderin te doen.

Ingrediënten:

1 grote rijpe mango
2 el sinaasappelsap
150 gram mascarpone (of creme fraiche)
2 el amandelschaafsel

Bereiding:

Mango schillen en vruchtvlees pureren met het sap met de staafmixer. Verdeel het mengsel over 2 grote of 4 kleine glaasjes. Klop de mascarpone iets op (iets poedersuiker erbij en eventueel wat geklopte slagroom) en verdeel dit over de mangopuree. Rooster de amandelen in een koekenpan kort en verdeel dit over de glaasjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten