maandag 20 januari 2014

Hamburgerbroodjes


Ik ben zeker geen ervaren broodbakster, maar deze hamburgerbroodjes zijn goed gelukt. Veel lekkerder dan de gortdroge broodjes van de supermarkt en steviger dan normale broodjes (die worden toch altijd beetje nattig van het vlees en de saus en vallen dan uit elkaar met eten). Het zijn de eerste hamburgerbroodjes die ik heb gemaakt en iedereen was erg tevreden met het resultaat.

Ingrediƫnten;

430 gram tarwebloem (ik haal het bij een molenaar)
7 gram droge gist
240 ml melk op kamertemperatuur (ik heb deze x melkpoeder met water gebruikt melk was op)
28 gram zachte roomboter
12 gram rietsuiker
8 gram zout
1 ei losgeklopt (grote)

afwerking:
1 ei losgeklopt met 1 el melk
sesamzaadjes

Bereiding:

Meng (let op!) 280 gram bloem met de gist in de kom van de kitchenaid. Roer met de platte klopper de melk erdoor en voeg de boter in kleine stukjes toe, dan de suiker en het zout. Als laatste het losgeklopte ei toevoegen en mix het tot een glad beslag. Dek de kom af en laat het een uur staan op kamertemperatuur.

Roer het deeg door en voeg de resterende bloem in gedeeltes toe. Kneed met de deeghaak op stand 2 in ca. 10 minuten tot je een soepel deeg hebt dat van de wand los laat. (Gebeurde bij mij niet en ik heb iets meer bloem toegevoegd tot het los liet van de wand). Doe het deeg over in een licht ingevette kom en laat het in ca. 1 uur rijzen tot dubbel volume op kamertemperatuur.

Stort het deeg op een licht ingevette werkplek en verdeel het in stukken van de gewenste grootte. Bol ieder stukje deeg goed op. Maak een kommetje van je hand, druk het deeg tegen het werkoppervlak terwijl je een ronddraaiende beweging maakt. (van deze hoeveelheid ca. 9 broodjes)

Begin dan weer met de eerste deegbal, druk die plat met de palm of zijkant van je hand en dan volgt de rest. Leg de lapjes deeg allemaal op de bakplaat (1 plaat per keer) en laat ze weer een uur rijzen.

Verwarm de oven op 215 gr.C voor. Bestrijk de broodjes met het ei/melk mengsel en strooi de sesamzaadjes erover heen. Bak ze in 15 min. mooi bruin en laat ze op een rooster afkoelen.

Bron: www.uitdekeukenvanlevine.blogspot.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten