woensdag 26 oktober 2016

Mini aardappel quiches

Ook dit recept zat in mijn overvolle receptenmap, misschien al wel jaren, geen idee..... had alles in huis om dit spontaan te maken en zo gezegd zo gedaan.
Best een werkje allemaal maar leuk om te doen, zou er alleen de volgende keer een muffinvormpapiertje (hoe noem je zoiets ???) in doen want bij mij plakten ze aan de vorm. Een siliconen bakvorm is ook een optie denk ik.




Ingrediƫnten;

600 gram kruimige aardappelen
2 tl gedroogde rozemarijn
3 el zonnebloemolie
100 gram ontbijtspek
3 bosuitjes
75 gram parmezaanse kaas
3 eieren
125 ml slagroom

(muffinvorm met 12 holes)

Bereiding;

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en rasp ze met een fijne rasp. Doe de aardappels in een kom en meng de rozemarijn en de olie en wat zout erdoor. Verdeel de aardappel over de holtes van de vormpjes en duw het aan tot een dikte van 2 mm. Ze de vorm ca. 15 min. in het midden van de oven totdat ze goudbruin zijn. Snijd ondertussen het spek in stukjes. Verhit een koekenpan en bak het spek in 6 min. krokant. Snij de bosui in ringetjes. Rasp de kaas. Meng de eieren, slagroom en kaas met een garde. Verdeel het spek en de bosui over de aardappelbakjes en schenk het eimengsel erover. Verlaag de oventemp. naar 175 graden en bak de quiches in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar en haal ze met een lepeltje uit de vorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten