vrijdag 28 oktober 2016

Courgette soep met yoghurtroom

Heerlijke soep van courgette, een groente die ik normaal eigenlijk nooit eet, behalve op mijn visschotel in combinatie met tomaat of als extra groente in een pastasaus. Geen favoriet dus en omdat ik wel van het zo gevarieerd mogelijk eten ben......gaat een groente vaak in de soep! Deze soep is echt lekker vooral door de room met yoghurt die moet je dus ook niet weglaten! Ook heerlijk soepje voor kerst bijvoorbeeld, in een klein glaasje met bovenop laagje room gespoten.












Ingrediƫnten;

1 el olijfolie
1 teen knoflook
2 sjalotten fijngehakt
500 gram courgette in stukjes
1 aardappel in stukjes
500 ml groentebouillon
100 ml geslagen room
3 el Griekse yoghurt
mespunt gemalen komijn
1 citroen (biologisch)
gemalen, gedroogde chilipeper uit een molentje


Bereiding;

Verwarm de olie in een pan met wat dikkere bodem en fruit hierin de knoflook en de ui zachtjes in 3 minuten. Roer de stukjes courgette en aardappel erdoor en fruit ze 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe (ik heb rundvleesbouillon gebruikt) en breng alles aan de kook en laat het daarna zachtjes ca. 20 minuten koken.
Klop intussen de slagroom stijf, roer de yoghurt los en schep dit met de komijn door elkaar en bewaar dit tot gebruik in de koelkast.
Rasp de citroenschil. Pureer de soep met een staafmixer (eventueel haal je wat eerder wat stukjes courgette eruit voor garnering) en breng op smaak met zout en de chilipeper. Schep in het midden van de soep bij het opdienen een lepel room en doe hier wat citroenrasp op ter garnering.



Bron; AH kookboek 12 maanden lekker eten (iets aangepast recept)










Geen opmerkingen:

Een reactie posten