dinsdag 29 oktober 2013

De lekkerste gehaktballen



Deze gehaktbal ik hier thuis toch echt DE favoriet, het recept komt dan ook van Jonnie Boer van sterrenrestaurant de Librije in Zwolle. Ook wel eens andere recepten gemaakt, maar de gezinsleden blijven zeggen doe ons maar de gehaktballen die je normaal maakt :-)


Ingredienten ;

500 gram rundergehakt
2 el ketjap
1 el grove mosterd
1 el franse mosterd
1/2 el zout
1/2 tl cayennepeper (stond 1 tl in het recept)
2 eieren
100 gram paneermeel

25 gram boter

Optie;
1 pot vleesfond

Alles mengen van het eerste rijtje ingrediƫnten, gehaktballen draaien, en ze daarna laten rusten in de koeling. Daarna bruin bakken aan alle kanten in de boter met een ui en laurierblaadje eventueel.

Optie; vleesfond bij de jus doen, zo niet dan wat meer boter gebruiken voor een jus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten