dinsdag 19 september 2017

Pittige kip a la pizzaiola (ovengerecht)

Dit recept heb ik een keer van Smulweb afgehaald en al meerdere keren gemaakt, heerlijk gerecht!
Wij hebben het gegeten met pasta met olijfolie, knoflook en basilicum en een stokbroodje voor erbij.











Ingrediƫnten;

4 kipfilets
2 blik tomaatblokjes
1 grote ui
4 tenen knoflook
1 rode Spaanse peper
4 tl oregano
zakje geraspte oude kaas
1 glas witte wijn (droog)
peper en zout
bloem


Bereiding;


Ui en knoflook snipperen en de Spaanse peper (zonder zaadjes doe ik) in kleine stukjes hakken. 1 eetlepel olijfolie in een kleine pan verwarmen en hierin de ui, knoflook en peper bakken. Afblussen met de witte wijn en dit in laten koken tot er ca. 1 el vocht overblijft. Tomaatblokjes toevoegen en aan de kook brengen. Inkoken tot er bijna geen vocht meer over is. Op smaak brengen met peper en zout en de oregano.
Kipfilets in reepjes snijden en bestrooien met zout, peper en bloem. Olie verhitten en de reepjes snel bruin laten bakken. In ovenschaal de kip leggen, tomatensaus erover gieten en daaroverheen de kaas, 20 min. in de oven van 200 gr.C

Geen opmerkingen:

Een reactie posten