vrijdag 3 februari 2017

Courgette lasagne

Dit is weer een recept uit het supermarkt blaadje Boodschappen! Ik heb een man die geen pasta lust (als ik dat van te voren had geweten ;-)) en daardoor dus ook geen lasagne. Nou wil dit niet zeggen dat wij dus nooit pasta eten ( in tegendeel!) maar voor hem komt er dan wat anders op tafel (meestal iets wat uit de vriezer komt). Maar deze lasagne is dus zonder pasta! wat een uitkomst. Manlief had er niet zo'n vertrouwen in, courgette is ook geen favoriet van hem, maar het was echt een heel lekker gerecht! Met een stokbroodje kruidenboter erbij was het voldoende voor 4 volwassenen. Wij hebben er nog wat extra kaas op gedaan aan tafel.






Ingrediƫnten;

2 courgettes (in t recept stond 3 kleine courgettes)
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 el Italiaanse kruiden
2 blikken tomaatstukjes
1/2 potje zongedroogde tomaten fijngehakt
1/2 potje zwarte olijven in plakjes gesneden
600 gram verse spinazie (ik heb 450 gram gebruikt)
2 bollen mozzerella in dunne plakken
1 bosje basilicum
100 gram geraspte oude kaas
3 el pijnboompitten
1 stokbrood
(kruidenboter)

Bereiding;

Verwarm de oven voor op 180 gr.C Leg de courgette plakken (kaasschaaf) op een bord en bestrooi dit met zout. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook ca. 1 minuut. Voeg de Italiaanse kruiden, tomaatstukjes, zongedroogde tomaatjes en olijven toe. Breng op smaak met zout en peper en laat ca. 10 min. pruttelen. Laat de spinazie slinken in de tomatensaus. Dep de courgetterepen droog met keukenpapier. Schenk een dunne laag tomatensaus in de ovenschaal en leg er de courgetteplakken op, daarop de mozzerella (deel) en wat basilicum. Herhaal dit 2 x en eindig met aan de bovenkant saus en bestrooi met de geraspte oude kaas en pijnboompitten. Bak dit ca. 45 min. in de oven en serveer met stokbrood.


Bron; Boodschappen 1 2017




Geen opmerkingen:

Een reactie posten