woensdag 18 januari 2017

Nasi goreng

Nasi, altijd lekker toch? Dit is een door mij wat aangepast recept uit het blad Boodschappen. Ik eet er meestal sateetjes bij met satesaus en een atjar komkommer. Maar zoals wij het thuis aten met plakje ham en gebakken ei is natuurlijk ook altijd lekker.





Ingrediƫnten;

4 sjalotten
2 tenen knoflook
1 rode peper zonder zaadjes
1 tl ketoembar
1 tl djinten
2 tl vissaus
50 ml. arachide olie
300 gram kipfilet
1 kleine prei in fijne ringetjes
1 wortel in smalle reepjes
3 eieren
2 el melk
1 tl trassi
1 pak pandan rijst (gekookt en afgekoeld!)
2/3 el ketjap manis
100 gram garnalen



Bereiding;

Doe de sjalotten, knoflook en rode peper in het bakjes van je staafmixer en draai het fijn tot een boemboe, voeg de ketoembar, djinten en vissaus toe. Verhit de olie in een wok en voeg de boemboe toe, laat dit iets indikken. Voeg de kopstukjes toren roerbak dit 3/4 min.. Schep de prei en wortel erdoor en roerbak nog 2/3 min. Klop de eieren los met de melk en schep met de trassi door het kip-groente mengsel. Voeg de gare rijst in gedeelten toe en roerbak dit met de ketjap tot de nasi goed warm is. Schep de garnalen erdoor.




Bron; Boodschappen 4 2016



Geen opmerkingen:

Een reactie posten