woensdag 18 januari 2017

Gegrilde kip met gember-sojasaus

Wij hebben al een heerlijk (simpel) recept voor gegrilde kip (staat elders op dit blog) maar ook dit recept was echt heerlijk! Kon ook eigenlijk niet anders met ingrediënten als sesamolie (heerlijk!), limoen en soja! Kippetje van een kilo hebben wij met zijn drieën helemaal opgegeten met een salade en kreukelfrietjes ;-)


Ingrediënten;

1 limoen
2 cm verse gember
3 el sojasaus
2 el honing
2 el sesamolie
1 hele kip
1 el sesamzaad


Bereiding;


Verwarm de oven voor op 225 gr.C. Halveer de limoen, pers de ene helft uit en snijd de andere helft in plakjes. Meng het limoensap met de gember, sojasaus, honing en sesamolie. Bestrijk de kip er helemaal mee, ook onder het vel en aan de binnenkant. Er blijft wat marinade over. Stop de limoenplakjes in de holte van de kip. Leg de kip op de borstzijde en zet in het midden van de oven. Verlaag  de oventemperatuur naar 175 gr.C. Keer de kip na 30 min. om en bestrijk met de overige marinade. Rooster de kip vervolgens nog 30 min. in de oven. Bedruip tussendoor af en toe met wat braadvet om uitdroging te voorkomen. Neem de kip uit de oven en bestrooi met het sesamzaad. Dek af met aluminium folie en laat ca. 10 min. rusten.




Bron; Boodschappen november 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten