maandag 12 december 2016

Broccolisoep met pistachenootjes

Mijn dochter heeft deze soep laatst gegeten bij een tante van haar vriend en was zo enthousiast dat ze het recept gevraagd heeft en afgelopen zondag deze soep zelf heeft gemaakt. Smaak en kleur was anders dan bij de tante maar de soep smaakte heerlijk. Het is ook altijd een leuke manier om groente (=vitaminen) binnen te krijgen.











Ingredienten;

2 stronk broccoli
1 ui
2 tenen knoflook
1 el kokosolie
1 liter groentebouillon
kokosmelk (klein pakje)
50 gram gepelde pistachenoten

Bereiding;

Snijdt de broccoli in roosjes en schil de stronk en snij deze in stukjes. Verwarm de kokosolie in een pan, snipper de ui en de knoflook en bak dit in de olie. Voeg de broccoli bij de ui en knoflook en roer dit even door. Voeg de bouillon toe en voeg hier de geraspte aardappel aan toe (geeft binding aan de soep), kook in ongeveer 10 min. gaar. Rooster ondertussen de pistachenoten in een koekenpan en hak ze na afkoelen fijn. Houd 1 el nootjes achter voor garnering en doe de rest in de soep. Pureer de soep met staafmixer (of blender). Maak de soep romig met de kokosmelk. Breng op smaak met zout en peper. Garneer de soep met scheutje kokosmelk (of crème fraiche zoals wij hebben gedaan) en wat nootjes







Geen opmerkingen:

Een reactie posten