vrijdag 4 november 2016

Pittige spruitjes gratin

Spruitjes.....blijft altijd een beetje een moeilijke groente, zeker met kinderen in huis! Vind ik ze zelf nou zo lekker? Nee ook niet echt maar als je het combineert met de juiste ingrediƫnten is er best wel iets lekkers van te maken. Er staat al een recept op deze blog, maar dit recept mag zeker niet ontbreken. 1 van onze bloedjes heeft ze zonder te miepen opgegeten, de andere had er wat meer moeite mee helaas, volgende keer weer iets anders proberen met deze mini kooltjes.






Ingrediƫnten;

500 gram kleine spruitjes schoongemaakt
15 gram 
1 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst of gesnipperd
1 gedroogde chilipeper
1.1/2 el bloem
200 ml geslagen room
1 el tijm
75 gram grana padano, geraspt


Bereiding;

Verwarm de oven voor 175 gr.C. Kook de spruitjes in ruim water met zout in ca. 3 minuten beetgaar. Giet de spruitjes af in een vergiet. Schud ze daarna op een bord en laat ze uitdampen. Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Verkruimel boven de pan de chilipeper tussen duim en wijsvinger. Roer de bloem door de uien en fruit dit nog 1 minuut.Roer de room erdoor en breng de room aan de kook. Roer alles glad. Breng de saus op smaak met zout en peper en schep de spruitjes en de tijm erdoor. Schep de groenten met de saus in de ovenschaal en strooi de kaas erover. Zet de schaal in het midden van de oven en bak het gerecht in ca. 25 min. goudbruin.



Bron; 12 maanden lekker koken van AH (aangepast recept)










Geen opmerkingen:

Een reactie posten