maandag 21 november 2016

Gele curry met kip, broccoli en paksoi

Dit heerlijke recept komt uit het blaadje boodschappen van de supermarkt en het was heerlijk, wel wat aan de pittige kant (voor de kinderen vooral) en daarom heb ik er een Indiase raita bij gemaakt, een heerlijk frisse komkommer/yoghurt salade die het gerecht wat milder maakt.
Veel groente zit er in dit gerecht en samen met de zilvervliesrijst een gezonde maaltijd.











Ingrediƫnten;

300 gram zilvervliesrijst
4 el zonnebloemolie
1 bakje boemboe voor gele curry
400 ml kokosmelk
4 ons kipfilet in kleine stukjes
1 broccoli stronk in kleine stukjes
1 paksoi of 1/2 chinese kool in reepjes
2 lente-uitjes in schuine ringen

Bereiding;

Kook de rijst. Verhit ondertussen 2 el olie en bak hierin de currypasta 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe en laat het 5 min. pruttelen. Verhit de rest van de olie op een hoge stand in een andere pan en bak hierin de kip gaar, voeg de broccoli roosjes en paksoi toe aan het gerecht en kook dit minstens 5 min. mee. Verdeel de rijst over 4 kommen/borden en schep de curry erover. Bestrooi met de bosui en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten