woensdag 2 maart 2016

Gewokte witlof met sesamkip



Dit recept had mijn moeder al gemaakt en zij en mijn vader vonden het erg lekker. Nou houden onze bloedjes van kinderen niet zo van witlof.........maar vandaag is er 1 naar kookles en 1 moet er werken dus we eten samen en het is dus deze witlof geworden. Dit gerecht is echt supersnel klaar, heerlijk van smaak en gezond.

Ingrediënten; (2 personen)

300 gram basmati rijst
3 el arachide olie
1 el sesamolie
2 teentjes knoflook fijngehakt
5 stronkjes witlof in stukken van 2/3 cm
1 kipfilet
1 rode peper zonder zaadjes fijngesneden
2 tl kerrie (ik heb garam massala gebruikt Indiase)
1 el gembersnippers op siroop fijngehakt
2 el sesamzaad geroosterd.


Bereiding;

Kook de rijst. Verhit de olie (2x) in de wok en wok hierin (2/3 min) de knoflook en de witlof. Schep dit uit de wok en houdt het apart. Voeg de kipblokjes toe en bak ze rondom goudbruin. Schep de rode peper, kerrie en gember met 2 el siroop erdoor en gaar dit ca. 5 min. Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan. Schep het witlof door het kipmengsel en verwarm 2/3 min. Schep op de rijst en bestrooi met sesamzaad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten