maandag 14 december 2015

Surinaamse bruine bonen

Veel gerechten ken ik nog niet uit de Surinaamse keuken, dus toen ik deze tegen kwam dacht ik; is weer eens wat anders met bruine bonen dan chili of soep. Heb het al vaker gegeten en wij vinden het een erg lekker gerecht. Erbij eten wij rijst en een komkommersalade. Ondertussen maak ik van 1 kipfilet, laurier, ui en prei en pakje kippensoep een lekkere kippensoep!

Ingrediƫnten;

750 gram kipfilet
3 el ketjap asin (zoute ketjap)
1.1/2 tl massala (Hindoestaanse!)
2 tenen knoflook
peper
1 tl sambal badjak
bakje spekjes
1 ui
1
2 tomaten
1 grote pot bruine bonen
olie


Bereiding;

Mengsel maken van ketjap, massala, knoflook, peper en sambal. Kip in stukjes snijden en zo lang mogelijk (liefst dag van te voren marineren). Scheut olie in de wok en de spekjes uitbakken, kip erbij en gaar bakken, ui erbij en meebakken, dan tomaatstukjes erbij. Zachtjes laten pruttelen, dan bonen incl. nat erbij en warm laten worden.

Serveren met rijst en komkommersalade


Geen opmerkingen:

Een reactie posten