zaterdag 18 juli 2015

Gemengde bonensalade (BBQ)


Morgen hebben we een pre-holiday barbeque bij mijn ouders, met mijn broers, schoonzussen en nichtjes. En ik heb deze bonensalade alvast gemaakt voor morgen zodat de smaken lekker in trekken. Dit recept is ooit gemaakt door een buurtgenoot met de jaarlijkse buurtbarbeque en is super simpel, daardoor dus snel klaar en echt heel erg lekker! En.....weer eens wat anders dan huzaren of aardappelsalade als bijgerecht.

Ingrediƫnten;

1 blik witte bonen (400 gr.)
1 blik rode kidneybonen (400 gr.)
1 blik mais (180 gr.)
1 rode ui
2 stelen bleekselderij
2 el citroensap
1 el mosterd
zout en versgemalen peper
1 dl olijfolie


Bereiding;

Doe beide kleuren bonen en de mais in een vergiet, spoel af en laat het uitlekken. Snipper de ui heel fijn. Bleekselderij in de lengte doormidden en daarna in blokjes snijden. Meng het citroensap, mosterd, zout en peper door elkaar en klop daar de olijfolie doorheen.
Doe alles bij elkaar in een schaal en laat het op een koele plaats lekker intrekken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten