woensdag 15 juli 2015

Pittige knoflook gamba's

Deze gamba's (garnalen) heb ik al eens gemaakt met het kerst familie diner met als thema Tapas!
Het was een zeer geslaagd gerechtje. Vanavond zijn onze kinderen naar de grote gele M (bah!) en eten wij dus samen. De vriezer moet leeg ivm ontdooisessie dus de zak king prawns komt nu mooi op. Wij eten er een stokbroodje bij en wat meloen. Buiten niet echt zomers maar vanavond bij ons thuis wel hoor!!




Ingredienten;

4 el olijfolie
3 tenen knoflook heel fijn gesneden
2 spaanse pepers
1 el paprikapoeder
1/2 ui heel fijn gesneden
300 gram rauwe gepelde gamba's


Bereiding;

Olie verwarmen (niet te heet!) in een pan met dikke bodem, ui toevoegen dan de knoflook, pepers en paprikapoeder, laten sudderen tot de ui zacht is, hoeft niet te kleuren. Dan de gamba's toevoegen en het vuur weer wat hoger zetten in 5 tot 10 min laten garen.
Serveren met stokbrood wat je lekker in de olie kunt dopen.

Tapas gerechtje


Bron; smulweb


Geen opmerkingen:

Een reactie posten