donderdag 16 juli 2015

Romige spinazie lasagne



Dit recept komt uit de Allerhande en gaat hier straks de oven in voor vanavond. Wij eten het met een salade. Erg slank is het niet door de mascarpone, ik heb er dan ook 1/3 minder in gedaan dan in het recept staat aangegeven om het toch wat romig te maken maar niet te vet.
Ik hou erg van lasagne en deze variatie is makkelijk om te maken en heerlijk om te eten.


Ingrediƫnten;

1 ui
1 grote teen knoflook
100 gram pecorino Romana
3 el olijfolie
1 tl gedroogde oregano
500 gram rundergehakt
1 blik tomatenblokjes
12 lasagnebladen
450 gram bladspinazie deelblokjes (vriezer)
250 gram mascarpone


Bereiding;

Oven voorverwarmen op 200 gr.C
Ui snipperen en in de olie bakken, knoflook en oregano erbij en even zachtjes bakken. Dan de gehakt erbij en die gaar en rul bakken. Dan de tomatenblokjes erbij en dit 5 min. zachtjes laten koken. Breng op smaak met peper en zout.
In de ovenschaal begin je met dun laagje gehakt, lasagnevellen, spinazie en mascarpone en wat peper en zout, dit nog 2 x herhalen en dan als laatste de pecorino erover strooien.
Schaal afdekken met aluminiumfolie en 20 min. in de oven. Dan nog 10 min. zonder folie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten