vrijdag 3 januari 2014

Saucijzenbroodjes

Deze broodjes maak ik vaak met een verjaardag als hapje of voor de zaterdag. Best veel recepten getest maar deze is voor het gewone saucijzenbroodje tot nu toe de beste. Je kunt er natuurlijk oneindig mee variƫren door er Italiaanse broodjes van te maken bijvoorbeeld (pesto door het gehakt en gedroogde tomaatjes) of Indische. Maar heb je het nog nooit gemaakt begin dan maar met deze. Ze vallen vast niet tegen en kunnen niet mislukken.






Ingredienten:
400 gram half om half gehakt
1/2 tl peper
1/2 tl zout
1/2 tl gemalen foelie
2 el platte peterselie
1 el worcestersaus
mespunt cayennepeper
pakje bladerdeeg
1 ei voor het dichtplakken en besmeren

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden en kneed het gehakt met alle kruiden en zet het nog even weg zodat de smaken lekker kunnen intrekken.

Leg de 10 velletjes op het aanrecht en laat deze ontdooien.

Maak van het gehakt 10 worstjes leg op het plakje bladerdeeg en plak ze dicht (met ei)en druk het aan met een vork. Voor mini uitvoering snij je ze nu in 3-en. Als je ze allemaal klaar hebt besmeer je ze met ei en je bakt ze in 20-25 min. mooi bruin (eventueel nog een keer besmeren met ei tussendoor)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten