zaterdag 4 juli 2020

Hazelnootmacarons

Het boekje over macarons maken heb ik al heel lang liggen en in de Corona crisis superveel tijd om dit eens te gaan maken. De hazelnoten had ik nog liggen en ik heb daar zelf meel van gemaakt. Ze waren echt niet normaal lekker!! Kost wat tijd maar is het zeker waard.



Ingrediënten;

120 gram poedersuiker
80 gram hazelnootmeel
5 gram ongezoete cacao
2 eiwitten
60 gram kristalsuiker

Voor de crème;

10 gram maizena
10 gram fijne kristalsuiker
1 eidooier
80 melk lauwwarm
20 gram zachte boter
25 gram hazelnootmeel

Bereiding;

Meng de poedersuiker met de cacao en het hazelnootmeel. Klop de eiwitten met mespuntje zout tot ze stevige pieken vormen en voeg de kristalsuiker toe. Blijf kloppen tot de merengue begint te glanzen. Spatel de eiwitten voorzichtig door het hazelnootmengsel, het wordt iets vloeibaarder. Spuit met een spuitzak (heb ik niet gedaan die kon ik niet vinden) rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de rondjes gelijkmatig over de bakplaat. Laat ze 1 uur rusten. Verwarm de oven voor op 150 gr.C. Bak de macarons ca. 12 min in de oven en laat ze afkoelen.

 De crème;

Meng in een kom de maizena en fijne kristalsuiker. Voeg de eidooier toe en klop krachtig. Voeg de eidooier toe en klop krachtig. Voeg de lauwwarme melk toe. Doe het mengsel over in een steelpan en verwarm het al roerend 5 min. op matig vuur. Blijf roeren tot het mengsel dik word. Haal de pan van het vuur en voeg de boter en het hazelnotenmeel toe. Schenk de crème in een kom, dek af met plastic folie. Bestrijk een schuimpje met de hazelnootcreme en druk er dan een ander schuimpje op. Maak alle macarons op deze manier.


Bron;

Geen opmerkingen:

Een reactie posten