donderdag 23 april 2020

Visschotel met kabeljauw

Deze schotel heeft mijn moeder ooit opgeschreven en gemaakt en wij vonden het meteen heerlijk! Ik heb deze schotel ook al regelmatig gemaakt de afgelopen jaren en ook hier valt hij goed in de smaak. Weer een manier om courgette te eten, wat ik normaal niet echt lekker vind. Met verse kabeljauw echt het lekkerst maar ook vrij prijzig, vis uit de vriezer bij de supermarkt is een goedkoper alternatief.

Bereiding;

Kabeljauw
Olijfolie
Knoflook 3 tenen
citroensap
zw. peper en zout
1 courgette
3 grote tomaten
8 takjes tijm
5 blaadjes salie
1 zakje pizzakaas geraspt



Bereiding;

Oven op 225 gr. voorverwarmen. Visfilets in schaal leggen, citroensap erover sprenkelen en zw. peper en zout. De courgette in kleine blokjes snijden en verdelen over de vis (ik blancheer deze nog eerst). Blaadjes tijm en fijngesneden salieblaadjes erover verdelen en alles afdekken met plakjes tomaat. 3 tenen knoflook uitpersen en mengen met 1/2 dl olijfolie en dit over de tomaten verdelen. Weer peper en zout erover en afdekken met de kaas. Ca 20 min in de oven laten garen.

Lekker met krieltjes , omgeschud met roomboter en peterselie en een salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten