donderdag 24 oktober 2019

Kipschnitzel (Donna Hay)

Zo'n luie zondagmiddag, beetje lezen, beetje zappen EN dan is daar ineens op 24 kitchen een marathon Donna Hay uitzendingen! Wat een heerlijke dingen maakt deze vrouw! Wat eruit sprong voor mij was dit simpele kipgerecht waar je in het paneerlaagje kunt variƫren met wat je maar lekker vindt. Helaas vergeten een foto te maken, dus die volgt nog.......






Ingrediƫnten;

100 gram witbrood zonder korst
50 gram roomboter
2 theelepels tijmblaadjes vers (ik heb iets minder gedaan)
zeezout en versgemalen zwarte peper
2 dikke kipfilets
Partjes citroen voor erbij

Variatie; parmezaanse kaas

Bereiding;

Doe brood, boter, tijm, zout en peper in de keukenmachine en draai met korte pulsen tot een kruimig mengsel. Snij de kipfilets doormidden zodat je 2 platte stukjes krijgt (met goed scherp vleesmes) en leg de 4 stuks op een bakplaat op bakpapier met het broodmengsel erboven op. Zet 7/8 minuten onder de voorverwarmde gril, tot het kruim goudbruin is en de kip gaar. (Wel even bijblijven en niet op de hoogste stand) Kan eventueel ook in de oven natuurlijk. Door de boter smaakt het echt heerlijk!

Met dank aan mijn schoonzus voor het juiste recept, ik kon het niet vinden op 24 kitchen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten