donderdag 24 oktober 2019

Beenham uit de oven

We hadden nog een beenhammetje liggen en daar ging ik weer eens een recept bijzoeken. Het lekkerst vind ik toch de met honing en mosterd variant denk ik. Deze is iets uitgebreider door er sjalotten (ik nam rode ui) en knoflook aan toe te voegen. Eet smakelijk! Laat je t weten als je het ook gaat proberen?








Ingredienten;

1 beenham van ca. 650 gram
3 sjalotjes
1 teen knoflook
1 theelepel verse tijmblaadjes
1 eetlepel fijne mosterd
1 eetlepel grove mosterd
2 eetlepels honing
50 gram walnotenolie
50 gram boter
zout en peper


Bereiding;

De sjalotjes pellen, halveren en in fijne ringetjes snijden. De knoflook halveren en fijnhakken. De tijmblaadjes fijnhakken. Fruit sjalot, knoflook en tijm een paar minuutjes in de helft van de boter en de olie. Voeg honing en beide mosterds toe en roer het mengsel glad. Laat 1 minuut zachtjes koken en zet de saus daarna op een koele plaats.

Verwarm de oven voor op 150 gr.C. Wrijf de beenham in met zout en peper en braad deze aan in de rest van de  olie en boter tot de buitenkant mooi bruin is gekleurd. Leg de ham op een ingevette braadslede en verdeel het mengsel van sjalotjes, knoflook, mosterd en honing over de bovenkant. Plaats de braadslede in de oven en laat de beenham 40 min. garen op 120 gr. C Zet vervolgens de deur open en laat de temperatuur teruglopen tot 50 gr. C. Sluit de ovendeur en laat de beenham op een temperatuur van 50 gr.C 15 minuten rusten.

Wij aten het met haricots verts met spek en ui en aardappeltjes


Bron; www.shallot.com - smulweb.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten