dinsdag 22 januari 2019

Supersnelle "hachee" van gehakt

Ook dit recept komt weer uit het blad Boodschappen van januari 2019, toch wel  mijn favoriete supermarktblaadje! Dit recept is echt snel te maken voor al die hardwerkende tweeverdieners ;-)
Gehakt heb ik meestal wel in de vriezer liggen en rode kool kan ook heel goed uit de vriezer.
Hachee van rundvlees blijft wel favoriet hoor, maar voor de afwisseling vond ik dit een goed alternatief voor de traditionele hachee.









Ingrediënten;

500 gram rundergehakt (slager)
2 el olijfolie
1/2 el maizena
200 ml runderbouillon
2 uien in halve ringen
1 blikje tomatenpuree (ik heb iets minder gebruikt uit tube)
2 kruidnagels
1 tl tijm (potje) in t recept staat 2 takjes rozemarijn
1 el balsamico azijn
250 gram champignons


Bereiding;

Verhit de  olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt in 3 min. rul. Roer de maizena door de bouillon. Voeg de uien, tomatenpuree, kruidnagelen, tijm, azijn, bouillonmengsel en champignons toe. Roer door, breng op smaak met peper en zout en laat ca. 15 min. pruttelen. Voeg eventueel wat extra bouillon bij wanneer het te droog wordt. Lekker met puree en rode kool en appelmoes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten