dinsdag 22 januari 2019

Kip in yoghurtmarinade

Weer een heerlijk recept uit het blad Boodschappen gehaald. Echt een hele lekkere marinade die ik van de zomer zeker nog een keer ga maken om dit op de bbq klaar te (laten) maken.
Ik heb de kip ca. 3 uur laten marineren maar zou het de volgende x een nacht in laten trekken.
Wij hebben het gegeten met de heerlijke verse friet van de AH met schil en een een simpele salade. We hebben ervan genoten.











Ingrediƫnten;

3 el olie
4 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
2 tl komijnpoeder
1 tl kurkuma
3 tl verse gember
3 tenen knoflook
400 ml yoghurt
1,5 kg drumsticks
6 el mayonaise


Bereiding;

Verhit 3 el olie in een pan en bak hierin de specerijen in ca. 1 minuut geurig. Neem de pan van het vuur en voeg de gember, knoflook en yoghurt toe. Roer goed door. Meng de HELFT van dit mengsel met de kip en laat min. 3 uur marineren (adviseer een nacht) in de koelkast. Meng de andere helft van het yoghurtmengsel met de mayonaise en zet deze saus ook in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 gr.C leg de kip in een schaal en bak het gaar (halverwege omdraaien) in ca. 40 min.


Bron;Blad boodschappen van de Coop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten