dinsdag 22 januari 2019

Spicy wokgerecht met garnalen

Dit recept komt uit de Allerhande van januari 2019, vond er verder weer niet veel bijzonders in staan maar dit recept leek me wel erg lekker en dat was het ook. Zit veel groente in dus ook nog eens supergezond. Probeer het ook eens! De foto volgt later, t was al op voor ik er aan dacht.......
Ik heb het recept iets aangepast naar onze smaak










Ingrediƫnten;

500 gram broccoli
2 rode pepers
2 tenen knoflook
3 el zonnebloemolie
400 gram wokgroente Chinese sugarsnaps en paksoi
2 el sojasaus
1 el sesamolie
200 gram garnalen (gekookt en gepeld)
zout naar smaak
1 pak eiermie

Bereiding;

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Halveer de pepers en snijd ze fijn (minder pittig -> pitjes eruit). Snijd ook de knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok en roerbak de broccoli 3 min. op hoog vuur. Voeg 50 ml water toe en roerbak tot het vocht is verdampt. Voeg de knoflook, de peper en de wokgroente toe en roerbak nog 5 min. Meng de sojasaus met de sesamolie en meng dit met de garnalen (ik heb dit al wat eerder gedaan). Kook ondertussen de mie zoals aangegeven op de verpakking. Schep het garnalenmengsel samen met de noedels nog kort door de groente en serveer met de mie en wat kroepoek en/of omelet.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten