dinsdag 30 januari 2018

Teriyaki zalm

Weer een paar zalmmootjes bij de Lidl gehaald en in de groentelade lag nog Japanse wokgroente dus samen met zilvervliesrijst een gezonde maaltijd gemaakt,  gezocht naar een Japanse marinade en dan kom je al snel bij teriyaki uit, het was echt heerlijk bij elkaar. De wokgroente is wel altijd wat grof gesneden dus een tip om het vooraf even wat fijner te snijden. Hier vinden ze dat grove niet echt geweldig.







Ingrediƫnten;

4 moten zalm
3 el sojasaus
2 el bruine suiker
1 el sesamolie
1 teen knoflook uit de pers
1 tl zwarte peper
1 el sesamzaadjes geroosterd

Bereiding;

Alle ingrediƫnten mengen en de zalm hierin 4/6 uur marineren. Oven op 170 graden voorverwarmen. Zalm op het bakblik op bakpapier en in ca. 7 min. garen.
Easy peasy


Geen opmerkingen:

Een reactie posten