dinsdag 30 januari 2018

Japanse roerbakschotel






Ingredienten;

500 gr. kipfilet
3 cm gemberwortel
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 citroen
3 el wokolie
1 el sesamolie
3 el sojasaus of ketjap sin
400 gram Japanse wokgroente


Bereiding;

Snijd de kipfilet in kleine stukjes, hak de gemberwortel en gepelde knoflook fijn en snijd de peper zonder de zaadjes in ringetjes. Boen de citroen goed schoon, rasp de schil en pers hem uit.

Verhit de olie in een wok en bak hierin de gember de knoflook en de rode peper en citroenrasp tot het gaat geuren. Voeg de kip toe en roerbak deze  10 min. op hoog vuur met de helft van de sojasaus en de sesamolie. Schep de kip uit de wok en houdt ze even warm. Roerbak de groente ca. 8 min. voeg dan citroensap en rest van de sojasaus toe en doe de kip er weer bij.

Op de foto heb ik het gerecht zonder kip gemaakt en er apart een stuk zalm bij gemaakt Japans gemarineerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten