maandag 21 september 2015

Bananenbrood (gezond!! EN lekker!!)

Al vaker bananenbrood gemaakt maar dit recept was weer net even anders. Het is toch fijn om iets te eten waarvan je weet dat het gewoon goed voor je is! Het is heerlijk bij de koffie of thee maar ook als ontbijt vind ik het heerlijk. Het vult goed!



Ingredienten;

3 bananen (wel goed rijp!)
3 eieren
100 gram bloem
75 gram havermoutvlokken
1,5 tl koek- en speculaaskruiden
1 tl bakpoeder
handje noten (ik heb pecannoten gebruikt)
amandelschaafsel voor de bovenkant


Bereiding;

Oven voorverwarmen op 200 gr.C
Prak de bananen in een schaal fijn, voeg daar 1 voor 1 de eieren aan toe en roer dit steeds goed door elkaar met een pollepel. Voeg dan de bloem toe, havermoutvlokken, noten en de koekkruiden. Zorg dat alles goed vermengd is.
In een kleine cakevorm heb ik bakpapier gelegd en hier het mengsel in gegoten. Daar strooi je het amandelschaafsel over en zet het brood 45 min. in de oven. Kijk goed of het brood goed gaar is, anders nog even in de oven laten staan. Ik heb het brood nog zeker een kwartier in de oven laten staan (die uit stond) om beetje na te garen. Hij kwam er goed uit.





Bron; www.lekkerensimpel.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten