dinsdag 28 oktober 2014

Chocoladevla

Zelf chocoladevla maken, je denkt er eigenlijk niet zo snel aan dat je dit gemakkelijk zelf kan maken.
Doordat de vla op was thuis en ik geen zin had om alleen daarvoor naar de supermarkt te fietsen, kwam ik op het idee om het eens zelf te gaan maken. Via de zoekmachine kwam ik verschillende recepten tegen, de een op basis van eieren (iets lastiger) en andere op basis van custardpoeder. Deze laatste werd het en ik vind het heerlijk smaken, het mondgevoel is alleen iets anders dan van vla uit de supermarkt.

Ingrediƫnten;

0,5 liter melk (ik gebruikte volle biologische melk)
25 gram custardpoeder
25 gram cacaopoeder
60 gram suiker


Bereiding;

Meng de custardpoeder, cacao en suiker met elkaar. Zodra dit goed gemengd is, giet je 1 dl koude melk erbij en meng dit tot een glad papje.
De overige 4 dl melk breng je tegen de kook aan en onder voortdurend roeren giet je het mengsel bij de melk. Dan nog 2 minuten lang blijven kloppen terwijl de melk tegen de kook aan blijft en dan in een kom gieten, plastic folie eroverheen en af laten koelen.

Heerlijk met een lekkere toef slagroom natuurlijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten