donderdag 11 augustus 2016

Sperciebonenschotel

Dit is zo'n lekker recept ook (of vooral) als je niet zo van sperziebonen houdt zoals ik. Heb het ooit een keer voor het eerst bij familie gegeten en het is nooit uit mijn hoofd gegaan. Zeker een keer maken als je ze normaal ook overslaat die boontjes bij de groenteboer! Lekker met een frisse salade!





Ingredienten;

500 gram sperciebonen
1 grote ui
1el olie
1 teen knoflook
500 gram rundergehakt
1 blik tomaatstukjes
peper en zout
1 tl gedroogde tijm
aardappelschijfjes (duopak van AH)
2 el paneermeel
50 gram geraspte kaas
1 el boter

Bereiding;

Bonen in water met wat zout in ca. 10 min koken en uit laten lekken. Ui snipperen en fruiten in de olie, knoflook fijngehakt erbij en gehakt toevoegen en ca. 5 min. laten bakken. Thijm en de tomaatstukjes door het gehakt roeren.
In de ovenschaal; Bonen, gehaktmengsel, aardappelschijfjes (die heb ik trouwens ook kort voorgekookt, we houden hier niet van harde aardappel), kaas en paneermeel mengen en dit er bovenop doen met wat klontjes boter.
Oven op 200 graden in minuut of 25 goudbruin laten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten