dinsdag 14 juni 2016

Spaanse gehaktballetjes



Donderdag wordt hier een bijzonder spannende dag. Onze dochter hoort of ze geslaagd is voor de HAVO!! In het kader van positief denken gaan we ervan uit dat ze het gehaald heeft en om die reden hebben wij vandaag samen in de keuken gestaan om wat Spaanse tapas te maken. Slaagt ze niet dan blijven ze in de vriezer tot ze het met een herkansing wel heeft gehaald :-), we juichen zeker niet te vroeg hoor!
Deze (ik heb ze Spaans gedoopt) Spaanse balletjes heb ik ooit eens gemaakt op een verjaardag en daarna het recept in mijn welbekende receptenboekje geschreven. Het andere hapje op de foto is een tonijn empanada. Ook erg lekker geworden!


Ingrediƫnten;

500 gram rundergehakt
100 gram roomkaas naturel
15 gram basilicumblaadjes fijngesneden
75 gram pijnboompitten geroosterd en fijngehakt
50 gram zongedroogde tomaatjes in stukjes
4 el olijfolie
peper en zout


Bereiding;

Alle ingrediƫnten mengen en mooie balletjes maken, deze uurtje laten rusten voordat je ze in de olie gaat bakken. Aan alle kanten mooi bruin bakken en klaar zijn ze !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten