maandag 30 mei 2016

Rempah - Javaanse gehaktballetjes




Was op zoek naar een lekker bijgerechtje voor een Indische rijsttafel en kwam deze tegen op de site van Roy's recepten. Gehakt was al in huis en de rest van de ingrediƫnten ook dus meteen maar aan de slag. Eentje voorgebakken als test of hij goed op smaak was, helemaal super!!! Maakte in het verleden wel eens gehaktballetjes uit een kookboekje maar deze zijn veel lekkerder. De peper en kokos moet je een beetje naar smaak toevoegen, ik heb van beide minder gedaan.

Ingrediƫnten;

500 gram rundergehakt
2 knoflookteentjes
2 sjalotjes
1 tl ketoembar
1 tl djinten
2 verse lombokjes (of 2 tl sambal oelek)
1 ei
2 el paneermeel
3/4 volle el kokosrasp
1 el ketjap manis
arachide olie


Bereiding;

Gehakt in een kom. Ui en knoflook en peper fijn maken. Ik deed het in het bakje van de staafmixer :-)
zout en peper naar smaak toevoegen, rest van de specerijen, losgeklopt ei, paneermeel, ketjap en kokos (ik deed er 2 el in ongeveer). Goed doorkneden en kneed er kleine balletjes van (ca. 35). Balletjes ca. 1 uur in de koelkast laten rusten. Daarna eventueel nog door de kokos halen (heb ik niet gedaan) en bakken in de olie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten