maandag 9 november 2015

Zuurkoolschotel

Gisteren is er voor ons gekookt door dochterlief en haar vriend. Gepaneerde kip uit de frituur op een wrap met lekker sausje en wat sla, wortel, ui en mais. Was heerlijk en erg genieten als je zelf bijna altijd voor het eten zorgt. Voor herhaling vatbaar! Er is nog genoeg over voor de kinderen vanavond dus voor ons tijd voor een heerlijke zuurkoolschotel.




Ingrediënten; (2/3 personen)

300 gram wijnzuurkool (bij de groenteboer uit t vat)
1 klein potje creme fraiche
1 klein zoet appeltje
2 ons h/h gehakt
1/2 zakje spekjes
5 aardappels
boter
melk
1el mosterd (zaanse)
peper
zout
nootmuskaat
geraspte kaas (ik heb oude kaas gebruikt met wat belegen gemengd)




Bereiding;

Zet de spekjes op en bak ze uit. Schil de aardappels en kook ze gaar om er puree van te maken. Meng de zuurkool met de creme fraiche en de in kleine stukjes gesneden appel en doe dit onderin de ovenschaal. Bak de gehakt mooi rul (ik heb er (restje) ui doorgedaan ) en doe er de uitgebakken spekjes bij, breng op smaak met peper en zout en doe dit op de zuurkool in de schaal. Zodra de aardappels gaar zijn, doe je er wat melk en boter bij en 1 el mosterd en stamp dit totdat het een mooie gladde massa is geworden. Wat nootmuskaat, peper en zout om het op smaak te brengen. Smeer dit mooi glad op het gehakt in de ovenschaal. Dun laagje crème fraiche over de puree en rasp hier wat kaas overheen en zet het in een oven van 180 graden en bak het in 45 min. gaar.


Bron: Smulweb.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten