maandag 15 mei 2017

Rode uiensoep

Ooit eens gemaakt deze soep en lekker genoeg om in mijn receptenboekje te zetten. Van het weekend weer eens gemaakt en ook goed genoeg voor deze blog! Zelfs zoonlief (moeilijke eter) vond het lekker. De uien worden heerlijk zacht in deze soep en ietwat zoetig van smaak. Probeer het eens! Ik was, met de nadruk op was, op dieet en heb het bekende broodje met gegratineerde kaas weggelaten, maar zou het er zeker op leggen. Heerlijk!











Ingrediƫnten;

3 el olijfolie
600 gram rode uien in dunne halve ringen
2 tenen knoflook uit de pers
1,5 liter runderbouillon
1 el tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
1 tl tijmblaadjes gedroogd

Bereiding;

Uien bakken in de olijfolie zonder ze te laten bruinen. Voeg de geperste knoflook toe en bak het geheel ca 10 min. op half vuur aan. Tomatenpuree, paprikapoeder en tijmblaadjes toevoegen en afblussen met de bouillon. Soep aan de kook brengen, vuur laag draaien en ca. 15 min. laten trekken.
Eventueel serveren met een plak stokbrood met gegratineerde kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten