Ingrediƫnten;
500 gram kleine spruitjes schoongemaakt
15 gram
1 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst of gesnipperd
1 gedroogde chilipeper
1.1/2 el bloem
200 ml geslagen room
1 el tijm
75 gram grana padano, geraspt
Bereiding;
Verwarm de oven voor 175 gr.C. Kook de spruitjes in ruim water met zout in ca. 3 minuten beetgaar. Giet de spruitjes af in een vergiet. Schud ze daarna op een bord en laat ze uitdampen. Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Verkruimel boven de pan de chilipeper tussen duim en wijsvinger. Roer de bloem door de uien en fruit dit nog 1 minuut.Roer de room erdoor en breng de room aan de kook. Roer alles glad. Breng de saus op smaak met zout en peper en schep de spruitjes en de tijm erdoor. Schep de groenten met de saus in de ovenschaal en strooi de kaas erover. Zet de schaal in het midden van de oven en bak het gerecht in ca. 25 min. goudbruin.
Bron; 12 maanden lekker koken van AH (aangepast recept)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten