6 plakjes bladerdeeg ontdooid
4 el paneermeel
600 gram diepvriesbladspinazie
2 el olijfolie
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook
250 gram hamreepjes
4 eieren
1 tl kerriepoeder
200 ml creme fraiche (of kookroom)
100 gram verkruimelde feta
Bereiding;
Verwarm de oven voor op 220 gr.C Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Druk de deegranden goed tegen elkaar en prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Bestrooi de deegbodem met paneermeel. Verwarm de spinazie ca. 2min. in de magnetron op 800 Watt. Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook 1-2 min. Voeg de hamreepjes toe en bak ze even mee. Knijp de spinazie iets uit en dep droog met keukenpapier. Schep de spinazie door het hammengsel en bak ca. 2 min. mee. Laat iets afkoelen. Klop de eieren los met kerriepoeder, crème franke, zout en peper. Meng de kaas erdoor. Schep het spinaziemengsel op de deegbodem en giet het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in 30-35 min. goudbruin en gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten