Ingrediƫnten;
3 bananen
2 tl citroensap
1,5 dl sinaasappelsap (of bananenlikeur)
6 blaadjes gelatine
3 eieren
3 dl melk
125 gram suiker
0,25 l slagroom
Bereiding;
Bananen in plakjes snijden en met de staafmixer fijnmaken. In een kom doen en besprenkelen met citroensap. Sinaasappelsap erover schenken. In een kom met ruim koud water de gelatine 10 min. laten weken.
Boven 2 kommetjes de eieren splitsen. In een pan de melk met suiker aan de kook brengen. Beetje melk door de dooiers roeren en vervolgens het dooiermengsel door de melk roeren. Gelatine goed uitknijpen en van het vuur af door het melkmengsel roeren. Banaan met sappen erdoor roeren. Mengsel af laten koelen tot het lobbig wordt. Eiwitten stijfkloppen, in andere kom de slagroom stijfkloppen. Slagroom en puddingmengsel luchtig door het eiwit scheppen. Verdeel over 6 glazen, versier met plakjes banaan en toef slagroom.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten